AlkmaarPas aanvragen

 

De tegoeden op de gratis AlkmaarPas voor inwoners met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau zijn in 2023 verhoogd.

AlkmaarPas met tegoed in 2023 ook gratis voor middeninkomens 

De gemeente Alkmaar heeft voor 2023 de inkomensgrens voor een gratis pas, met een tegoed, verhoogd van 120 naar 150 procent van de bijstandsnorm. Hieronder staat wat 150 procent van de bijstandsnorm is en wat iemand dus maximaal aan inkomen en vermogen, zoals spaargeld, mag hebben voor een gratis pas. 

Het tegoed kun je gebruiken voor sporten, de bioscoop, het kopen van schoolspullen en nog veel meer. De tegoeden zij geldig van 1 januari t/m 31 december. 

Maximaal inkomen en vermogen voor een gratis AlkmaarPas

Informatie over de inkomensgrenzen en het eigen vermogen staat op www.zaffier.nl/geldzaken/bijstandsnormen. De hoogte van het pastegoed hangt af van je leeftijd en inkomen en vind je bij wie krijgt tegoed.

Steuntje in de rug voor middeninkomens 

Het college van Alkmaar ziet dat ook steeds meer Alkmaarders met een lager middeninkomen moeite hebben om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen. De hoge inflatie en energieprijzen spelen daarin een grote rol. Door de pas ook voor Alkmaarders met een middeninkomen gratis te maken wil het college hen in 2023 een steuntje in de rug geven, zodat ook deze inwoners ondanks financiële onzekerheden mee kunnen blijven doen met de samenleving.  

Hogere tegoeden voor de lagere inkomens 

Ook wil het college de Alkmaarders met de laagste inkomens extra ondersteunen. Daarom is het tegoed op hun pas in 2023 fors verhoogd. Het gaat hierbij om Alkmaarders met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm, zij hadden al recht op een gratis pas. Volwassenen hebben 100 euro meer aan tegoed ontvangen en senioren 130 euro meer dan vorig jaar. Ook de tegoeden voor kinderen zijn verhoogd. 

AlkmaarPas kopen 

Inwoners van wie het inkomen of vermogen te hoog is voor een gratis pas, kunnen de pas kopen via bestel je pas en gebruik maken van allerlei kortingen en acties.
 

gratis pas aanvragen

Denk jij in aanmerking te komen voor de gratis AlkmaarPas?
Vraag hem dan hier snel aan! 

Bijstandsnormen

Bekijk hier vanaf eind januari de actuele bijstandnormen.

Ontvang jij de gratis AlkmaarPas?

Meld je aan voor de AlkmaarPas nieuwsbrief en ontvang ieder kwartaal de nieuwste en leukste acties en informatie over de gratis AlkmaarPas in je mailbox.

Bestel nu je AlkmaarPas voor 2023!


Bestel nu