Tegoed voor kinderen

Kinderen vanaf 4 jaar krijgen een eigen AlkmaarPas met tegoed!
Het kan zijn dat kinderen binnen een gezin die jonger zijn al een pas hebben ontvangen. Zodra het kind 4 wordt, wordt het tegoed automatisch aan de pas toegevoegd. 

Dit AlkmaarPas-tegoed staat in 2022 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar op de AlkmaarPas:

  • Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 145,- 
  • Kinderen 12 t/m 17 jaar: € 260,-

Besteed hier je tegoed


Shoptegoed

Naast de bovenstaande tegoeden krijgen kinderen ook shoptegoed! Hiermee kunnen kinderen bijvoorbeeld schoolspullen, kleding en andere benodigdheden kopen. De bedragen aan shoptegoed zijn in 2022:

  • Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 62,- 
  • Kinderen 12 t/m 17 jaar: € 109,-

Meer info over Shoptegoed


Vrijwillige ouderbijdrage

Heb je kinderen op de basis- of middelbare school? Dan krijg je elk jaar de vraag of je vrijwillig een ouderbijdrage wilt betalen. 

Meer info over deze bijdrage


Stadskids

Een aantal basisscholen in Alkmaar biedt naschoolse activiteiten aan. Je kunt deze betalen met je Stadskids-tegoed. Je kunt in totaal drie activiteiten t.w.v. € 16,00 volgen. Vraag op jouw school of deze worden aangeboden!

Kinderfeestjes

Wil jij ook een leuk kinderfeestje voor je jarige kind? Dit kan nu ook als er thuis minder geld is. Voor kinderen uit gezinnen die de AlkmaarPas gratis hebben ontvangen, organiseert Sport-Z kinderfeestjes. Een unieke kans voor jouw jarige job (7-14 jaar) op een avontuurlijk feestje. Vier het feestje samen met maximaal 11 vriendjes en vriendinnetjes!

Meer info over kinderfeestjes


Zijn de tegoeden op de AlkmaarPas niet genoeg voor een sportvereniging of muziekles voor je kind tussen 4 en 17 jaar? Dan is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar 

Heb je vragen over de Alkmaarpas?

Wij beantwoorden ze graag!