AZ SPORT EN CULTUURDAG

Welkom op de pagina met meer informatie over de sport- en cultuurmiddag bij AZ op 31 augustus!

Op woensdag 31 augustus vindt een sport- en cultuurdag plaats in het AZ stadion voor kinderen van 4 t/m 12 jaar die een gratis AlkmaarPas, Meedoenpas of Huygenpas hebben.Kinderen maken deze dag kennis met verschillende sporten en culturele activiteiten. Zo kunnen zij verschillende dingen uitproberen en kijken wat zij leuk vinden om te doen. In totaal volgen de kinderen drie workshops, bij de aanmelding kan aangegeven worden welke voorkeur zij hebben.

Is er iets wat zij leuk vinden en willen zij lid worden van een vereniging? Dat kan! Er zijn heel veel verenigingen én er zijn financiële middelen die het mogelijk maken. Namelijk de budgetten op de AlkmaarPas en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds betaalt niet alleen lesgeld, maar ook benodigdheden zoals voetbalschoenen, een balletpakje of een hockeystick! Na afloop krijgt iedereen een brochure van Alkmaar Sport, waar alle verenigingen in vermeld staan!

Workshops
De kinderen kunnen kiezen uit verschillende workshops:
- sportworkshops: volleybal, voetbal, rugby, softbal en karate/kickboxen
- cultuurworkshops: kinderballet, streetdance, beeldend, theater en muziek

Programma
14.30 - 15.00 uur inloop, registratie van de kinderen
15.00 - 15.20 uur opening, uitleg en startschot
15.30 - 17.15 uur workshops
17.15 - 17.45 uur afsluiting

Ouders
Als ouder ben je welkom om in het stadion te blijven! Er wordt voor de ouders een percussieworkshop (Afrikaanse trommeltjes) georganiseerd, zij kunnen meer informatie krijgen over de regelingen, in contact komen met intermedairs en uiteraard kunnen ouders even bij hun kind kijken tijdens de workshops! 

Voor drinken en snacks wordt gezorgd, alle kinderen krijgen een goed gevuld tasje om de middag mee door te komen! Voor de ouders wordt ook voor drinken en wat lekkers gezorgd. 

Aanmelden? 

Aanmelden voor deze middag is verplicht, zodat wij de kinderen goed in kunnen delen op leeftijd en interesses. Aanmelden kan tot 20 augustus.  

Meld je nu aan!

Woon je in de gemeente Dijk&Waard en heb je een Meedoenpas of Huygenpas? Ook dan mag je kind deelnemen! 


Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Jeugdfonds Sport en Cultuur Alkmaar
  • Alkmaar Marketing
  • AZ
  • Alkmaar Sport
  • Horizon College Sport & Bewegen
  • Alkmaarse sport- en cultuurverenigingen
  • Stichting Leergeld

 

Heb je vragen over de Alkmaarpas?

Wij beantwoorden ze graag!